Eğitim Fakültesi Öğretmen Adaylarını Uğurladı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi 2017-2018 eğitim öğretim yılı mezunlarını 7 Haziran Perşembe günü saat 18.00’de Çiftlikköy Kampüsü Amfi Tiyatro’da düzenlenen törenle uğurladı.

Törene Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Nisa Ünaldı Coral, akademik ve idari personel ile genç öğretmen adayları ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Nisa Ünaldı Coral, bu sene ilk mezunlarını veren Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü ile birlikte 9 programdan 415 öğrencinin Eğitim Fakültesinden mezun olduğunu söyledi. Prof. Dr. Coral, KPSS sıralamalarında Genel Kültür, Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri kategorilerinde Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunlarının ilk sıralarda yer aldığını ifade etti ve örnekler sundu.

Prof. Dr. Coral, öğretmen adaylarına yönelik yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Öğretmenlik mesleği insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip ve şerefli mesleklerden biridir. Toplumların çağdaş bir medeniyet kurmaları yolunda sarf edilen çabada en büyük paya sahiptirler. Aydınlığı giden yolda öğrencileri iyiye, doğruya ve güzele götüren ve bunun mücadelesini veren öğretmenlerdir. Sizler de bundan sonra tüm toplumun eğitim düzeyini yükseltebilecek nitelikli öğretmenler olarak çalışma hayatına atılıyorsunuz. Sizler sadece kendiniz ve aileniz için değil, ülkeniz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız.” Prof. Dr. Coral ayrıca, çağdaş ve en güncel öğretmenlik uygulamalarıyla donanımlı öğretmenleri yetiştirilmesine yardımcı olan tüm öğretim üyelerine teşekkür etti.

Eğitim Fakültesi birincisi Pakize Özdemir: “Bugün burada hüzünlüyüz. Evet, dört yılımızı uğurluyoruz. Ama ünlü bir yazarın şu sözü hatırda kalsın ‘Bitti diye üzülme, yaşandı diye sevin.’ Bugün burada hüzünlü bir bitiş var. Evet, ama yaşanmışlıklarımızın mutluluğu çok daha fazla. Bunun yanında yepyeni bir başlangıç yapıyoruz aslında. Daha keşfedeceğimiz yerler, öğreneceğimiz ve öğreteceğimiz şeyler, dokunacağımız hayatlar, yapacağımız işler ve aydınlatacağımız karanlıklar var.” dedi.

Fakülte birincisi Pakize Özdemir’e temsili diploma ve plaketini Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Nisa Ünaldı Coral verdi.

Dereceye giren öğrencilere temsili diplomalarının verilmesinden sonra Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü, Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü, İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü, İngilizce Öğretmenliği Bölümü, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü, Sınıf Öğretmenliği Bölümü, Türkçe Öğretmenliği Bölümü mezunları sırasıyla temsili diplomalarını hocalarının ellerinden aldılar.

Eğitim Fakültesi öğrencisi Dilek Ercan'ın mezunlara “Öğretmen Andı”nı okutmasının ardından keplerin havaya atılmasıyla tören son buldu.

- Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

• 2018-06-19 08:27:06