Genç İletişimcilerin Mezuniyet Sevinci

İletişim Fakültesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 5 Haziran Salı günü büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Genç iletişimciler, diplomalarını öğretim elemanlarının ellerinden aldılar.

Tören, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde öğretim elemanları, öğrenciler ve ailelerin katılımıyla yapıldı. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Senem Duruel Erkılıç, Dekan Yardımcısı ve Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu, Dekan Yardımcısı Doktor Öğretim Üyesi Ahmet Taylan, Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aslıhan Ardıç Çobaner ile öğretim elemanları, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk olarak Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencilerinin emekleri ve katkılarıyla hazırlanan İletişim Fakültesi tanıtım filmi gösterildi.

Törende bir konuşma yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Senem Duruel Erkılıç, akademik ve idari personel başta olmak üzere herkese teşekkür etti. Çocuk büyütmenin dünyanın en değerli, keyifli aynı zamanda en zor işlerinden biri olduğunu kaydeden Prof. Duruel Erkılıç, bu nedenle de en büyük teşekkürü ailelerin hak ettiğini söyledi.

Mezunlara seslenen Prof. Duruel Erkılıç, üniversiteye başladıkları ilk günle, hedeflerin belirginlik kazandığı bugün arasında büyük farklılıklar bulunduğunu, mezunların Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde kendilerini akademik olarak geliştirdiklerini, bilgi ve becerilerini arttırdıklarını ve entelektüel bir birikim oluşturduklarını söyledi.

Bilgi tabanlı bir eğitimin yeterli olmadığı ifade ediliyor”

Prof. Duruel Erkılıç “Dijitalleşen dünyamızda ve sıklıkla yapay zekâdan bahsedilen bugünlerde eğitim ve ekonomi alanlarında en çok vurgu yapılan konulardan biri, çok yakın bir gelecekte yapay zekânın gerçekleştiremeyeceği alanlarda uzmanlıklara sahip olunması gerekeceği. Hatta bugünün çocuklarının ancak eğitim sistemini değiştirirsek makinelerle rekabet edebilecekleri söyleniyor. Bilgi tabanlı bir eğitimin yeterli olmadığı ifade ediliyor.”dedi.

Özgün şeyler öğrenmek ve insana özgü beceriler kazanmak üzerinde durulduğunu kaydeden Prof. Dr. Duruel Erkılıç, bu becerilerin, ‘değerleri olmak, inanmak, bağımsız düşünmek, ekip çalışması yürütebilmek, başkalarına değer vermek olarak’ özetlendiğini vurguladı. Prof. Duruel Erkılıç sözlerini şöyle tamamladı: “İnsanların makinelerden farklı olduklarını kavrayacakları yaratıcı, inovatif yönlerini geliştirmeleri üzerinde duruluyor. Fakültemiz mezunları olarak sahip olduğunuz çeşitli meziyetleri iyice düşünmeniz için bunu örnek olarak veriyorum. Sizlere geleneksel bilgi tabanlı eğitimin yanı sıra ekip çalışması yürütebilmeniz, yaratıcılığınızı ve kendinizi keşfetmeniz için donanım sağlayan bir eğitim verdiğimizi sanıyorum” diye konuştu.

“Var gücümüzle çalışacağız”

Öğrenciler adına konuşan Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu Sultan Albayrak ise “Ülkemiz için çok önemli ama bir o kadar zor olan iletişim alanında iyi birer haberci, sinemacı, radyo ve televizyon programcısı olabilmek için var gücümüzle çalışacağız. Mesleğimizi en iyi şekilde yapmanın ülkemize en büyük hizmet olduğu bilinç ve sorumluluğu ile hareket edeceğiz. İletişim fakültesi mezunları olarak hocalarımızın bize verdiği emek doğrultusunda eleştirel düşünceye sahip, yaşadığı toplumu anlayan, toplumun sorunlarına çözüm üretebilen bireyler olarak mezun oluyoruz. Bundan sonraki meslek hayatımızda da adil, dürüst, çalışkan olmayı temel prensiplerimiz olarak kabul edeceğiz.” diye konuştu.

Derece alanlara plaket verildi

Konuşmaların ardından törende dereceye giren öğrencilere belge ve plaketleri takdim edildi. İletişim Fakültesi birincisi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Müslüm Kaya’ya, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yaşar tarafından, fakülte ikincisi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Muhammed Enes Ertaş ile aynı bölümden fakülte üçüncüsü Melih Bilgin’e Dekanımız Prof. Senem Durel Erkılıç tarafından plaket ve diplomaları takdim edildi.

Mezunlara fakültenin öğretim elemanları tarafından diploma takdimi ile devam eden tören mezunların kep atmasıyla sona erdi.

• 2018-06-19 08:28:55