Hemşirelik Haftası Kutlama Töreni

Hemşirelik Fakültesi ve Üniversite Hastanesi işbirliğinde ‘Hemşirelik Haftası Kutlama’ programı düzenlendi.

11 Mayıs Cuma günü düzenlenen etkinliğe; İçel Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, Mersin Üniversite Hastanesi Baş Hemşiresi Uzm. Hem. Elif Kettaş, Hemşirelik Fakültesi öğretim görevlileri, İçel Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlileri, Mersin Üniversitesi Hastanesinde çalışan ve emekli olmuş hemşireler ve hemşire adayları katıldı.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu adına konuşmayı, İçel Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz yaptı. Doç. Dr. Yılmaz konuşmasında, “Hemşireler sağlık hizmetlerine erişimin savunuculuğunu yapmakta en ön sıralarda yer alan ve sağlık hizmetlerinin sunulmasında kilit önem taşıyan sağlık profesyonelleridir. Hemşireler, toplumdaki bireylerin iletişim kurduğu eleştirel düşünebilen, problem çözme yeteneği olan, bilim ve felsefe yönü güçlü olan bireylerdir. Bu güçlü yanlarımızı her zaman ortaya çıkarmalı ve korumalıyız.” dedi. Hem kendi adına hem de Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu adına hemşirelerin Hemşirelik Haftasını kutlayarak katılan herkese teşekkür etti.

Mersin Üniversite Hastanesi Baş Hemşiresi Uzm. Hem. Elif Kettaş meslektaşlarına “Biz hemşireler ne sağlık ekibinin bir yardımcısı, ne sadece tansiyon ölçmesini bilen, ne de sadece enjeksiyon yapan kişiler değiliz. Bizler sağlık ekibinin birer üyesi olarak bilim ve teknolojinin gelişimi ve tıbbın ilerlemesiyle birlikte kendini geliştiren, kanıta dayalı uygulamalarla ve bilimsel faaliyetlerle kendini ortaya koyan, bütünleştiren bir mesleğin üyeleriyiz” diyerek seslendi. İnsan yaşamının başından sonuna kadar her koşulda destek olan hemşirelerin, Hemşirelik Haftasını kutlayarak konuşmasını sona erdirdi.

Açılış konuşmalarının ardından konferansa geçilen program; Arş. Gör. Zeliha Yaman'ın “Hemşireler Sağlık Bir İnsan Hakkıdır, Hemşireler Öncü Bir Sestir”, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mualla Yılmaz'ın “Hemşirelikte Duygusal Zeka Neden Önemlidir?” ve Göğüs Hastalıkları Servisi Servis Sorumlu Hemşiresi Uzm. Hem. Hülya Dalak'ın “Hemşirelikte Duygusal Zeka Neden Önemlidir?” sunumlarıyla devam etti.

Katılımcıların merak ettikleri soruları sormalarının ardından, sunumu gerçekleştirenlere teşekkür belgesi verilmesi ve Mersin Üniversitesi Hastanesi'nde çalışmış olup emekli olan hemşirelere plaket takdimi ile etkinlik sona erdi.

• 2018-05-11 14:33:19