Öğrencilerimiz Keman Yarışmalarından Ödüllerle Döndü

Üniversitemiz Devlet Konservatuarı keman eğitmeni Lily Tchumburidze'nin yarı zamanlı keman 2.sınıf öğrencisi olan sekiz yaşındaki Ecmel Nevâ Bildik Slovakya’nın Dolny Kubin şehrinde 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen “22nd International Competition of Bohdan Warchal in Playing The Bow String İnstruments” yarışmasında ikincilik ödülü aldı. Jüri Başkanı Peter Michalica, Ecmel Neva Bildik'in tüm jüri üyelerini müzikal ve teknik olarak çok etkilediğini belirterek kendisini ayrıca tebrik etti.  Ecmel Neva Bildik İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın 27 Mart tarihinde düzenlediği solist seçim sınavını da kazanarak 20 Nisan tarihinde İzmir Devlet Senfoni Orkestrasıyla birlikte solist olarak sahne aldı.

Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Keman Ana Sanat Dalı'nda yarı zamanlı keman öğrenci olan dokuz yaşındaki Deniz Yakın 29 Mart – 01 Nisan tarihlerinde Belçika'nın Brüksel kentinde düzenlenen “11. Uluslararası Keman Yarışması'nda” A Kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görüldü. Tchumburidze'nin öğrencisi olan Deniz Yakın ayrıca bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Programında Muğla Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile solist olarak sahne alarak  üniversitemizi ve konservatuvarımızı başarıyla temsil etti.

• 2018-05-10 13:10:39