İstihdam Zirvesi Paneli Gerçekleştirildi

Tarsus Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu ile Tarsus İşkur Merkezi tarafından  “İstihdam Zirvesi” paneli gerçekleştirildi.

11 Nisan 2018 Çarşamba günü Tarsus Ticaret Borsası  Salonunda düzenlenen Panele Tarsus Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mehmet İnce,  Tarsus Ticaret Borsası Başkanı  Murat Kaya, Tarsus İŞKUR Merkezi Müdür V. İlyas Kılınç , öğretim elemanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Düzenlenen panelde,  Bankacılık ve Finans Bölüm Başkanı  Prof. Dr. Ali Deran moderatörlüğünde  Girişimci  İnsan Kaynakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı  Serkan Özada,  BNT Gıda Tarım AŞ Müdürü / Uygulamalı Girişimcilik Eğitmeni  Fatma Temel, Carrefoursa İnsan Kaynakları  Bölge Yöneticisi Pınar Özer ve CM Lojistik Genel Müdürü Cem Bozkaya konuşmacı olarak yer aldı.

Prof. Dr. Ali Deran,  günümüzde  istihdam konusunun  ülkemiz başta olmak üzere bütün toplumlar açısından temel bir sorun olduğunu, bu sorunu aşmak için girişimci sayısının ve  iş gücünün niteliğinin arttırılması gerektiğini ifade etti. “Eşit işe eşit ücret” vurgusu yapan Ali Deran, bazı istatistiki verilerle  iş gücünün ülkemizdeki  durumu hakkında bilgiler verdi.

Carrefoursa insan Kaynakları  Bölge Yöneticisi Pınar Özer  ise Günümüzün iş dünyasının çalışanlardan beklentilerinin neler olduğu konusunda  öğrencilere geniş bilgiler aktardı. Özellikle iş mülakatlarına gelen öğrencilerin nelere dikkat etmeleri gerektiği  konularında  çok önemli  uyarılarda bulunan Özer, perakende sektöründen örneklerle süslediği konuşmasında, “özgüven“ kavramına vurgu yaptı.

BNT Gıda Tarım AŞ Müdürü / Uygulamalı Girişimcilik Eğitmeni Fatma Temel, kendisinin Tarsus Ticaret Borsasının ilk kadın Meclis Üyesi ve aynı zamanda Tarsus Ticaret Borsası  Meclis Başkan Yardımcısı olduğunu  vurgulayarak, kadınlar adına bunu önemsediğini ve kendisinin de bir girişimci olduğunu  ifade etti. Girişimci olmaya nasıl karar verdiğini  ve öğrencilere  girişimci olmaktan korkmamaları gerektiğini  belirten Fatma Temel, Öğrencilere, girişimcilik eğitimlerinde  girişimci adaylarında nasıl girişimci niyeti oluşturdukları hakkında geniş bilgiler aktardı.

Son olarak söz alan CM Lojistik Genel Müdürü Cem Bozkaya,  öğrencilere kendi girişimcilik maceralarını ve deneyimlerini aktardığı konuşmasında “Hiçbir zaman umudunuzu kaybetmeyin, hayatta  zorluklar kadar başarılar da vardır. Ancak her zorluk sizi daha da güçlendirir ve başarıyı getirir” mesajı ile  öğrencileri girişimci olmak konusunda motive eden bir konuşma yaptı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Panelde, katılımcılar  öğrencilerin sorularını  yanıtladı.

Panel, Panelistlere  Yüksekokul Müdürü  Doç .Dr. Mehmet İnce, Tarsus İŞKUR Müdür Vekili İlyas Kılınç ve Öğretim Üyeleri tarafından Teşekkür Belgeleri  verilmesi ile sona erdi.

Basın ve Halka İlişkiler Şube Müdürlüğü

• 2018-04-13 12:32:40