Şan Pedagogu Roman Werlinski Mersin Üniversitesi’nde

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Polonyalı Şan Pedagogu Roman Werlinski’yi konuk etti.

10-12 Nisan tarihleri arasında üniversitemize gelen Roman Werlinski, Sahne Sanatları Bölümü Opera Anasanat Dalı öğrencileri ile masterclass gerçekleştirdi. Roman Werlinski, düzenlenen programda, bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Etkinliğin açılışında konuşan Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Betül Yarar, “Böyle büyük bir ismi yıllar sonra yeniden Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda ağırlamaktan gurur duyduk” şeklinde konuşarak öğrencilerin ileri düzeyde performans, teknik ve yorum becerisinin kazandırılmasına yönelik çalışmaları içermesi bakımından etkinliğin oldukça önemli olduğunu kaydetti.

1996-2002 yılları arasında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Anasanat Dalı’nda eğitmen olarak görev yapan Roman Werlinski’nin adı Opera Bölümü’nde bir stüdyoya verildi. Stüdyonun açılışına; Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Taşkıner Ketenci, şan eğitimini Werlinski ile sürdüren Tenor Bülent Bezdüz, öğretim elemanları, sanatçılar ve öğrenciler katıldı.

• 2018-04-12 10:57:56