Konferans: Fotoğraf ve Time - Lapse

Mersin Üniversitesi Fotoğraf Topluluğu tarafından ‘Fotoğraf ve Time-Lapse’ başlıklı konferans düzenlendi.

10 Nisan Salı günü gerçekleştirilen konferansa; öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, Mersin Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Öğr. Gör. H. Mehmet Acar konuşmacı olarak yer aldı.

Fotoğraf çekimi ve Time-Lapse üzerine konuşan Öğr. Gör. Acar, “Görselliğin önem kazandığı günümüzde, görsel iletişim aracı olan fotoğrafın tarih boyunca farklı teknik ve işlevlerle karşımıza çıktığını görüyoruz. Sinema, reklam, belgesel gibi sanat ve görsel iletişim ortamlarında kullanılan Time-Lapse tekniği de görselliği ile ön plana çıkan önemli fotoğraf tekniklerinden biridir” dedi.

Time-Lapse veya fotoğrafın herhangi bir alanında çalışma yapmak isteyenlerin farklı bakış açıları geliştirmeleri gerektiğini söyleyen Öğr. Gör. Acar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Görsel iletişim çalışmalarının hammaddesi fikirdir. Tasarımcılar, herhangi bir konu üzerinde fikir üretirken o konu hakkında bilgi edinmelidirler. Yine yapılan çalışmanın başarılı olmasını sağlayacak olan önemli etkenlerden biri de sanatçının bakış açısıdır. Estetik kaygılarla ve farklı bakış açıları üretilerek yapılan çalışmaların daha başarılı olabileceği söylenebilir.”

Konferansın ardından Öğr. Gör. Acar tarafından hazırlanan Time-Lapse izlendi.

Düzenlenen etkinlik, öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

• 2018-04-12 15:47:05