Lojistik Dünyasında Yeni Trendler

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından ‘Lojistik Eğitimi Standartları Etkinlikleri’ kapsamında ‘Lojistik Dünyasında Yeni Trendler’ başlıklı konferans düzenlendi.

6 Nisan Cuma günü, Prof. Dr. Vural Ülkü Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe; Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cemal Altan, öğretim elemanları, öğrenciler ve davetliler katıldı. Düzenlenen konferansta, Lojistik Derneği (LODER) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş ile GAP Pazarlama AŞ Dış Ticaret ve Lojistik Müdürü Fatih Kemal Barış konuşmacı olarak yer aldı.

Doç. Dr. Cemal Altan yaptığı açılış konuşmasında öğrencilere hitaben, “Bu tür etkinliklere katılımınız eğitim birikiminizi çok fazla artıracaktır. Bugün burada alanında uzman konuşmacılarımız sizlerle lojistik sektöründeki bilgi, birikim ve deneyimlerini paylaşacaklar. Etkinliğin verimli geçmesini diliyorum” şeklinde konuşarak konukları, 7 Nisan Cumartesi günü yine 'Lojistik Eğitimi Standartları Etkinlikleri' kapsamında gerçekleştirilecek olan programlara davet etti.

Lojistik Derneği (LODER) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, ‘Lojistik Dünyasında Yeni Trendler’ başlıklı sunumunda, “Lojistik sektörleri birbirinden farklıdır. Örneğin, demir çelik lojistiği ve tekstil lojistiği arasında ciddi farklar vardır. Bu bağlamda, çalışmaya başladığınız şirketlerde ilk yapacağınız iş ürünü tanımak olsun” şeklinde öğrencilere tavsiyelere bulunarak görseller üzerinden sektörün gelişimini anlattı.

GAP Pazarlama AŞ Dış Ticaret ve Lojistik Müdürü Fatih Kemal Barış ise “Meslek hayatına başladığınızda ilk düşünceniz maaş olmasın. Terfinizi düşünmek yerine kendinizi geliştirir, deneyimlerinizi artırırsanız tüm iyileştirmeler beraberinde gelir” şeklinde öğrencilere önerilerde bulunduğu konuşmasında ‘Dış Ticaret Lojistiği ve Uygulamaları’ başlığını ele aldı.

Etkinlik sonunda konuşmacılar, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

• 2018-04-06 16:32:07