Gazetecilik Bölümü Öğrencilerinden Karma Fotoğraf Sergisi

İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3’ncü sınıf öğrencilerinin, Fotoğraf Sanatı dersi kapsamında çektikleri fotoğraflar sergilendi. Farklı teknikler kullanılarak hazırlanan 30 çalışmanın yer aldığı serginin açılışı, 12 Mart Pazartesi günü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Açılışa, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Senem Duruel Erkılıç, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Taylan, Gazetecilik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Berna Arslan başta olmak üzere İletişim Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Dekan Prof. Duruel Erkılıç, günümüz teknolojisinde fotoğraf çekmenin daha yaygın ve kolay olduğuna dikkat çekerek, önemli olanın bakış açısı olduğunu vurguladı. Prof. Duruel Erkılıç “Nasıl baktığımız, kullandığımız materyalin önüne geçiyor. Farklı bir perspektiften bakacak olursak ne yaptığımız, neyle yaptığımızdan her zaman daha önde gelir. Kısaca Henri Cartier-Bresson'un söylediği gibi fotoğrafı makine değil, insan çeker” şeklinde konuştu.

Sergi hakkında bilgi veren Gazetecilik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Berna Arslan, “Gazetecilik mesleğinin en önemli unsurlarından biri fotoğraf çekmektir. Öğrencilerimizin, küçücük bir vizörden hayatı nasıl algıladıklarını ve olayları nasıl bizlerle buluşturduklarını bu sergide görüyoruz. Serginin düzenlenmesine destek olan Prof. Senem Duruel Erkılıç hocamız başta olmak üzere 8 yıldır bu serginin düzenlenmesini sağlayan Uzm. Hacı Mehmet Acar’a ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

• 2018-03-12 15:04:51