Kadına Yönelik Şiddetin Yasal Boyutu ve Uygulamaları Anlatıldı

Mersin Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ‘Kampüste 8 Mart Etkinlikleri’ düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak ‘Kadına Yönelik Şiddetin Yasal Boyutu ve Uygulamalar’ konulu panel gerçekleşti. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde yapılan panele; MERKAM yönetim kurulu üyeleri, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

MERKAM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz’ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte, Avukat Nursen Yücesoy Temizkan, Jandarma Astsubay Çavuş Remziye Kumargal, Psikolog Fatma Uslu, Komiser Tuğba Tuğçe Kulak ve Polis Memuru Aynur Kol konuşmacı olarak yer aldı.

MERKAM Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Asiye Uzel, kadına yönelik şiddete dikkat çektiği konuşmasında, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre toplumda kadınların yüzde 35.5’i fiziksel, yüzde 53’ü sözel şiddete maruz kalmaktadır. Şiddetin aktörleri erkekler mağdurları ise kadınlardır. Çocukluğunda şiddet görenlerin şiddet uyguladığı, sosyo-ekonomik durumu kötü olanlarda şiddetin daha fazla görüldüğü, mağdurların sustuğu ve şiddet önlemede eğitimin önemli olduğu görülmektedir. 8 Mart bir kutlama günü değil, kadına yönelik her türlü eşitsizliğe, ayrımcılığa ve şiddete karşı mücadele günüdür. Etkinliğimize katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Kadına yönelik şiddetin yasal boyutunun ve uygulamalarının anlatıldığı panel, katılımcılarının sorularının cevaplanması ve panelistlere teşekkür belgesi verilmesiyle sona erdi.

• 2018-03-08 15:33:29