Rektörümüz Akdeniz’den Toroslar’a Konuk Oldu

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, TRT Çukurova Radyosu’nda canlı yayımlanan “Akdeniz’den Toroslar’a” adlı programın konuğu oldu.

Spiker Alper Yetgün’ün, Mersin Çekirdek Genç Girişimci Merkezi Projesi’ne ilişkin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Çamsarı; Kalkınma Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan proje hakkında bilgi verdi.

13 Şubat Salı günü yapılan programda Rektörümüz Prof. Dr. Çamsarı, Mersin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile Projeler ve Araştırmalar Koordinatörlüğünce hazırlanan proje hakkında şu ifadelere yer verdi: “Bu projeyle Türkiye’de özellikle üniversite mezunu gençlerin yaşadığı en önemli sorun olan işsizliğe çözüm sağlamayı amaçladık. İyi fikri olan ve şirketleşmek isteyen gençlerimizi, melek yatırımcı dediğimiz iş verenlerle bir araya getirip işlerini kurmaları, büyütmeleri için destek veren bir yapı oluşturacağız. Girişimcilere; rehberlik desteği, çalışabilecekleri veya kiralayabilecekleri ofis alanı, altyapı hizmetleri ve toplantı salonları sağlayacağız.”

İş arayan değil, işveren gençlerin olacağının altını çizen Prof. Dr. Çamsarı konuşmasının sonunda, Mersin'i cazibe merkezi haline getirecek projenin ülkemize, vatanımıza ve milletimize yararlı olmasını diledi.

• 2018-02-13 13:07:36