Üniversitemizin Erişilebilirliği İncelendi

Mersin Valiliği, Mersin Üniversitesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 'Erişilebilir Üniversite & Kapsayıcı Eğitim Global Kongresi' gerçekleşecek. 6 kıta, 85 ülke ve 400 üye kurumun katılım göstereceği kongre kapsamında, Dünya Engelliler Vakfı temsilcileri, üniversitemizin erişilebilirliğini inceledi.

Dünya Engelliler Vakfı temsilcilerinden Şehir Planlamacısı Dilek Onan ve İç Mimar Filiz Drahor’ın öncülüğündeki heyet, 1-2 Şubat 2018 tarihlerinde saha çalışmalarının 1’inci etabını tamamlamak üzere üniversitemize geldi. Üniversitemizdeki tüm bina ve yapılarının erişilebilirliğini belirlemek adına saha çalışmalarını yerinde gerçekleştiren heyete, üniversitemizin  Engelsiz Yaşam Birimi sorumlusu Uzm. Gülcan Boyraz eşlik etti.

Uzm. Boyraz kongreye ilişkin “Dünya genelinde 1 milyarı aşkın engelli birey yaşamaktadır ve onların öngörülen eğitime katılım ve okullaşma oranları ortalama yüzde 3, az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerde ise yüzde 3’ün altındadır. Bu nedenle eğitim süreçlerinde desteğe gereksinim duyan engelli bireylerin hem eğitim, hem sosyal yaşam kalitelerine katkıda bulunmak adına 'Erişilebilir Üniversite & Kapsayıcı Eğitim Global Kongresi' düzenlenecektir” şeklinde bilgi verdi. Uzm. Boyraz, gerçekleştirilecek kongreye verdiği destekten dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Çamsarı’ya teşekkür etti.

10-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında  gerçekleşecek kongrede; elde edilen sonuçların tüm dünya ile paylaşılması, bütün eğitim kurumlarındaki iyi uygulama örnekleri üzerinden teşvik edilmesi ve engelli bireylerin kapsayıcı eğitime katılımlarının artırılması amaçlanıyor.

• 2018-02-02 15:43:54