Gülnar'da Mesleki Kariyer Günleri Başladı

Gülnar Kaymakamlığı’nın 12. sınıf öğrencilerine, idareci ve öğretmenlere yönelik olarak başlattığı ‘Mesleki Kariyer Günleri' projesi kapsamında, Mersin Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. İlhan Ege tarafından konferans verildi.

25 Aralık Pazartesi Günü, Gülnar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Gülnar İlçe Kaymakamı Ekrem Güngör, Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut, öğrenciler, öğretmenler ve davetliler katıldı.

Öğrencilerin gelecekteki yaşam tarzını belirleme, meslek seçiminin önemi, kişilik ve meslek seçimi arasındaki uyumun önemi, mesleklerin çalışma ortamı, başarı ve başarılı olmanın yolları gibi konuları ele alan Doç. Dr. Ege, yaşanmış olaylar ve hikâyeler anlatarak katılımcılara kariyer planlama, insan ilişkileri, girişimcilik ve inovasyon konularında bilgi verdi.

Üniversitemizin akademik birimleri ile sosyal ve kültürel imkânlarını anlatan Doç. Dr. Ege, öğrencilere hitaben; “Kariyer Merkezi olarak en önemli amaçlarımızdan birisi sizleri geleceğe çok yönlü hazırlamaktır. Bu yıl birçoğunuz hayatınızın  dönüm noktası olacak önemli bir sınava gireceksiniz. Hepinizin milli ve manevi değerlerimiz ekseninde arzu ettiği başarıyı yakalamasını temenni ediyor ve sizleri üniversitemize davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Konferans, Kaymakam Ekrem Güngör tarafından Doç. Dr. İlhan Ege'ye teşekkür belgesi verilmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

• 2017-12-29 15:27:26