Konservatuvar Öğrencimize Bir Ödül Daha

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı lise bölümü 9’uncu sınıf öğrencisi Aylin Çelik, adını başarılarıyla duyurmaya devam ediyor.

14 yaşındaki tam zamanlı gitar bölümü öğrencisi Aylin Çelik, 29 Kasım-3 Aralık 2017 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Plevne kentinde düzenlenen ‘Pleven Uluslararası Gitar Yarışması’nda 13-15 yaş kategorisinde ikinci oldu.

4 yıldır Yrd. Doç. Mehmet Özkanoğlu ile çalışan Çelik, geçtiğimiz yıl İtalya'da düzenlenen ‘13.  Enrico Mercatali Uluslararası Klasik Gitar Yarışması’nda, 11-13 yaş kategorisinde çeşitli ülkelerden katılan 28 gitarcı arasından birinci olmuştu. Aralık 2016’da Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenen ‘21. Eduard Pamfil Gitar Yarışması’nda da kendi yaş kategorisinde birincilik ödülünü alan Aylin Çelik, bu başarılarıyla 2017 yılında, Mersin Uluslararası Müzik Festivali tarafından Prof. Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü’ne de layık görülmüştü.

• 2017-12-26 07:58:12