Rüzgârlı Sokak: Cumhuriyet’in Basın Tarihi İzlendi

İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü tarafından “Rüzgârlı Sokak: Cumhuriyet’in Basın Tarihi” isimli belgesel gösterimi gerçekleştirildi. Yönetmenliğini Kurtuluş Özgen’in yaptığı belgesel, basının Ankara Ulus’ta bulunan Rüzgârlı Sokak’ta başlayan serüvenine ışık tutuyor.

27 Kasım Pazartesi günü, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gösterime; İletişim Fakültesi Dekanı Prof. A. Senem Duruel Erkılıç ile öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Belgesel gösterimi öncesinde bir konuşma yapan Gazetecilik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Berna Arslan, Türk Basın Tarihi’nin günümüze kadar mercek altına alındığını, her döneminin incelenerek değerli çalışmaların gerçekleştirildiğini söyledi. Basın tarihi hakkında bilgi veren makale, kitap, film ve belgesel film gibi pek çok eserin bulunduğuna dikkat çeken Arslan “Cumhuriyet Dönemi, basın tarihi açısından son derece önemli bir dönemdir. Geçmişi bilmek, bugünü anlamlı kılacak, yarınlara ışık tutacaktır. Bu belgeselin öğrencilerimizle buluşması konusunda aracılık yapan Doç. Dr. Aslıhan Ardıç Çobaner hocamıza da teşekkür ederim” dedi.

Belgeselde basının Rüzgârlı Sokak’ta başlayan serüveni, Cumhuriyet’in ilk yılları, 2. Dünya Savaşı Dönemi,  Çok Partili Dönem, Demokrat Parti Dönemi, 1960 yılı ve sonrası, 1970’li yıllar, 1980 dönemi gibi Türk tarihinin de önemli dönemeçlerinde basının mekânsal ve organizasyon yapısı itibariyle yaşadığı değişimler anlatılıyor. Belgeselde gazeteci kökenli gazete sahiplerinin döneminden, günümüz holdinglere geçiş dönemi ise yalın ve aynı zamanda çarpıcı bir dil ile gösteriliyor.

• 2017-11-30 08:22:26