Sağlıklı ve Nakli Mümkün Olan Her Organ Bağışlanabilir

Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu ile Mersin İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle organ bağışının önemine dikkat çeken bir konferans gerçekleştirildi. Organ Bağışı Haftası kapsamında Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu’nda verilen konferansın konuşmacısı, Erdemli Devlet Hastanesi’nde görevli Uzm. Dr. Orhan Beyazoğlu oldu.

Uzm. Dr. Beyazoğlu, 3 Kasım Cuma günü verdiği konferansta şu ifadelere yer verdi: “Sağlıklı ve nakli mümkün olan her organ bağışlanabilir. Herkes bu farkındalığa varmalı çünkü organ bekleyen kişi sayısı çok fazla. Organ nakli, beyin ölümü gerçekleşen hastalardan yapılır. Beyin ölümü, beyin fonksiyonlarının geri dönüşümsüz olarak kaybolmasıdır. Dünyada kadavradan  bağış konusunda öncelik varken, ülkemizde canlıdan daha çok  tercih edilmektedir.”

İnsanların, organ bağışının öneminin farkına varmaya başlamasının ümit verici olduğunu kaydeden Uzm. Dr. Beyazoğlu, insanların organ bağışı konusunda daha duyarlı olması temennisinde bulundu.

• 2017-11-10 14:16:33