Ulusal Bilgi Güvenliği Zirvesi Yapıldı

Mersin Valiliği himayesinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Çukurova Kalkınma Ajansı işbirliğiyle ‘Ulusal Bilgi Güvenliği Zirvesi’ gerçekleştirildi.

Mersin Hilton Oteli’nde gerçekleşen programa; Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu başta olmak üzere il ve ilçe protokolü, sivil toplum kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katılım sağladı.

Adana ve Mersin illerinde yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının ‘bilgi güvenliği’ konusundaki farkındalıklarının artırılması ve ilgili konuda çalışan kamu ve özel sektör temsilcilerinin bir araya gelmesi amacıyla düzenlenen program, 2 Kasım Perşembe günü gerçekleşti. Düzenlenen programın tamamı, işitme engelliler için işaret dili ile tercüme edildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program; Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Alkan’ın açılış konuşmalarıyla devam etti.

‘Kamuda Siber Güvenlik Farkındalığı’ başlıklı ilk oturumun konuşmacılarına, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı tarafından plaket takdim edildi.

Düzenlenen program ‘Ulusal ve Uluslararası Boyutlarıyla Siber Güvenlik’ ve ‘Siber Güvenlikte Milli Uygulama Örnekleri’ ile devam etti.

• 2017-11-02 13:25:08