“ Ts En Iso 9001-2015 Kalite Yönetim Sistemi Çalıştayı”

Mersin Üniversitesi’nde  “TS EN ISO 9001-2015 Kalite Yönetim Sistemi Çalıştayı” 03-13 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Mersin Üniversitesi Kalite Yönetimi Koordinatörlüğü ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) işbirliğinde Çukurova Kalkınma Ajansı’nın desteği ile düzenlenen çalıştayda, TSE Uzmanı ve Kalite Yönetim Sistemi Eğitmeni Baştetkikçi Kadir Yaşar Efendioğlu eğitmen olarak görev alıyor.

Çalıştay, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde enstitü ve merkez müdürleri, daire başkanları, Kalite Yönetimi Koordinatörlüğü çalışanları ve öğretim elemanlarının katılımları ile yapılıyor.

Mersin Üniversitesi’nin kalite yolculuğunun 22 Temmuz 2009 yılında TSE ile imzalanan işbirliği anlaşması ile başladığını söyleyen Mersin Üniversitesi Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Zeki Yarar, TSE eğitimlerinin 2009 yılında 400 akademik ve idari personele verildiğini belirtti. Prof. Dr. Yarar, “Üniversitemiz 01 Temmuz 2010 tarihinde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve toplumsal hizmet alanlarında TS EN ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya hak kazandı. Kalite Yönetim Bilgi Sistemi, Kalite Yönetim Koordinatörlüğü tarafından Mersin Üniversitesi için geliştirilmiş özgün bir sistemdir. Türkiye’de KYS’ni kuran ve kalite belgesini almaya hak kazanan ilk devlet üniversitesi olmanın gururunu yaşıyoruz. Üniversitemiz Kalite Yönetim Sistemi konusunda diğer üniversiteler arasında lider konuma yükselmiştir. ” dedi.

Öğrencilere de Kalite Eğitimi Verildi

Kalite eğitimlerini bugüne kadar 1030 personelin aldığını söyleyen Prof. Dr. Yarar,  eğitimlerin aynı zamanda 130 başarılı öğrenciye de verildiğinin altını çizdi.  Prof. Dr. Yarar, 2015 yılında TS ISO 31000 Risk Yönetimi Temel Eğitimi, TSE&EOQ İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi (OHSAS) Tetkik/Baş Tetkik Görevlisi Eğitimi ve Sınavı yapıldığını ifade etti. Prof. Dr. Yarar “Eğitimler, üniversite yöneticimin desteğiyle çalışanlara ve öğrencilere ücretsiz olarak verildi.” diye konuştu.

Prof. Dr. Yarar “Kalite çalışmalarımızı gözden geçiriyoruz”

Çalıştay hakkında bilgi veren Mersin Üniversitesi Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Zeki Yarar, “TS EN ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi’ni TS EN ISO 9001-2015 versiyonuna yükseltmek için çalışmalara başladık. Bu çalıştayda, üniversitemizde yürütülen kalite çalışmaları gözden geçirilmektedir. Kalite Yönetim Sistemi bir ekip işi olduğu için her bir birim, kendisini ilgilendiren süreçleri hazırlaması amacıyla burada bulunmaktadır.” dedi.

Prof. Dr. Yarar, üniversite tarafından 2018 yılı içerisinde belgelendirme başvurusu yapılacağını sözlerine ekledi.

TSE Uzmanı ve Kalite Yönetim Sistemi Eğitmeni Baştetkikçi Kadir Yaşar Efendioğlu, Mersin Üniversitesi’ne ilk olarak 2009 yılında eğitime geldiğini söyledi. Adıyaman, Hakkari, Kırıkkale, Tunceli Üniversitelerinde de eğitim verdiğini belirten Efendioğlu “Kalite Yönetim Sistemi bir sanattır. Bu anlamda Mersin Üniversitesi iyi yol almıştır. Mersin Üniveritesi’nde, Kalite Yönetim Sistemi konusunda eğitime çok önem verildiğini gördüm. Personeline eğitim anlamda bu kadar yatırım yapan başka bir yer görmedim.” dedi.

TS EN ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi standardının değiştiğini, yeni standardın “Hedef, planlama, risk ve uygulama odaklı” olduğunu sözlerine ekledi.

• 2017-10-12 14:59:05