Genç Gitaristlerin Romanya Zaferi

Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Programı Gitar Bölümü öğrencileri, eğitmenleri Can Erdoğan'ın eşliğinde, Romanya’nın Sinaia kentinde yapılan ve dünyanın en prestijli gitar festivalleri arasında yer alan 23. Uluslararası Siania Gitar Festivali’nden ödüllerle döndü.

18 ülkeden onlarca genç sanatçının katılımıyla 10-15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen festival kapsamında yarışmalar, ustalık sınıfları ve konserler yer aldı. Catalin Stefanescu, Krzysztof Pelec, Mihai Cojocaru ve daha bir çok usta gitaristle ders yapma fırsatı da bulan 8 yetenekli öğrencimizin, çeşitli yaş kategorilerinde katıldığı yarışmalarda; Bora Özer ikincilik, Barkan Canbolat üçüncülük ödüllerini kazanırken, Nihat İlhan Jüri Özel ödülüne layık görüldü. Öğrenci velilerinin yanı sıra konservatuvarımız öğretim görevlilerinden Can Erdoğan’ın da eşlik ettiği genç solistlere ödüllerini, Romanya Gitar Vakfı başkanı Prof. Liviu Georgescu verdi.

• 2017-09-05 08:08:02