Mühendislik Fakültesi’nden Genç Mühendislere Veda

Mühendislik Fakültesi mezunları 15 Haziran Perşembe günü düzenlenen mezuniyet töreniyle yeni hayatlarına uğurlandı. 2 No’lu Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törene; Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akdağlı, rektör danışmanı Yrd. Doç. Dr. Barış Buldum, Çevre Mühendisleri Odası Mersin İl Temsilcisi Sevda Korkmaz, Elektrik-Elektronik Mühendisleri Odası Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hasip Selçuk, İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Halil Deveden, Türk Mühendisleri ve Mimarları Odası Birliği (TMMOB) üyesi Cevdet Günal Tüzün, fakültenin akademik ve idari personeli  ile mezun olmaya hak kazanan öğrenciler ve yakınları katıldı.

Mühendislik Fakültesi mezunlarının alkışlar eşliğinde sahneye girmesiyle başlayan törende ilk olarak  Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akdağlı yaptığı konuşmasına “Fakültemizden mezun olan genç mühendislerimizin sevincini paylaşmak, fakültemizin ülkemize kazandıracağı mesleğinde yetkin, genç mühendisleri şerefle uğurlamak için bir aradayız” diyerek başladı. Yeni mezun olan mühendislere “Bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın. Unutmayın ki dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir ve ancak değer oluşturduğunuzda başarı sizi takip eder” diye seslenen Prof. Dr. Akdağlı konuşmasının sonunda ailelere ve öğretim elemanlarına teşekkür etti.

TMMOB adına konuşma yapan Cevdet Günal Tüzün de TMMOB’un iş ahlakı ve ilkeleri hakkında bilgiler verdikten sonra şunları söyledi: “Değerli hocalarım, öğrencilerimiz sizlerden aldıkları teorik ve pratik eğitim sayesinde mühendislik mesleğini yapmaya hak kazandılar. Sizleri tebrik ederim. Mezun öğrencilerimize de bundan sonraki hayatlarında başarılar dilerim” dedi.

Birinci olarak ayrıldığı Mühendislik Fakültesi adına konuşma yapan Mehmet Ali Davulcu ise İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün ilk mezunları arasında olmaktan gurur duyduğunu belirterek, öğretim elemanlarına “Geleceğin aydınlık yüzleri olarak görülen bizleri yetiştirdiğiniz için teşekkür ederiz” dedi. Kendi ailesi başta olmak üzere tüm mezunlar adına ailelere de teşekkür eden Davulcu, bugünlere gelmesinde emeği çok olan ve vefat eden babasını da anarak konuşmasını sonlandırdı.

Tören dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle devam etti. Fakülte birincisi Mehmet Ali Davulcu’ya Prof. Dr. Ali Akdağlı  tarafından, fakülte ikincisi Emre Biçer’e Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Barış Buldum tarafından, fakülte üçüncüsü Emre Alkan’a TMMOB Temsilcisi Cevdet Günal Tüzün tarafından belge ve plaketleri teslim edildi.

Bölüm birinci, ikinci ve üçüncülerine de belgelerinin verilmesinin ardından, tüm mezunlara öğretim elemanları tarafından temsili diplomaları verildi. Mühendislik Yeminin eden öğrenciler 100. Yıl Marşı eşliğinde keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar.

• 2017-06-16 17:07:09