Gsf Mezunları Yeni Yaşamlarına Uğurlandı

Güzel Sanatlar Fakültesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. 13 Haziran Salı günü düzenlenen törenle; Grafik, Resim, Heykel, Seramik Bölümü'nden mezun olan öğrenciler yeni yaşamlarına uğurlandı.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Güzel Sanatlar Fakültesi dekan yardımcıları Doç. Ayşe Yüce ve Yrd. Doç. Metin Şen ile öğretim elemanları, öğrenciler, aileler ve davetliler katılım gösterdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Doç. Tuncay Yüce tarafından hazırlanan Güzel Sanatlar Fakültesi tanıtım filmi izlendi.

Törenin açılış konuşması, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya tarafından yapıldı. Üniversite eğitiminin maddi, manevi büyük fedakarlık gerektirdiğini ve bu süreçte en büyük teşekkürü ailelerin hak ettiğini dile getiren Prof. Dr. Ali Kaya, öğrencilere ise şöyle hitap etti: “Çağdaş uygarlık düzeyini yakalamak ancak sanatla ve yaratıcı düşüncenin geliştirilmesiyle mümkündür. Sizlerin uzun vadede toplumun olaylara, doğaya bakış açısını değiştirmek, çok yönlü düşünme yeteneği ve estetik anlayışını geliştirmek, çağdaş yaşam standartlarına ulaşmada itici güç olmak gibi ağır bir sorumluluğunuz bulunuyor. Burada aldığınız eğitimle üniversitemizi, fakültemizi her yerde aydın birer sanatçı olarak başarı ile temsil edeceğinize inanıyorum. Genç sanatçılarımız, yolunuz ve bahtınız açık olsun."

Mezunlar adına konuşan fakülte birincisi Nesligül Hasdemir ise sanatın uzun soluklu bir serüven olduğunu kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler, bu sürecin ilk aşaması olan 4 yıllık eğitimimizi tamamlamış bulunmaktayız. Umarım hepimiz değerli hocalarımız sayesinde kazandığımız tüm edinimlerin üzerine yenilerini katarak sanat hayatımıza devam ederiz. İkinci baharımda ikinci kez deneyimlediğim bu üniversite hayatımda okul birincisi olmayı ne hedeflemiştim ne de hayal etmiştim. Sanat adına uykumuzu açan hocalarımız başta olmak üzere bana gençlik ve enerji aşılayan arkadaşlarıma ve beni her koşulda destekleyen eşime, kızıma ve aileme sonsuz teşekkürler."

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere temsili diplomaları verildi. Bu yıl dereceye giren 3 öğrenci de Resim Bölümü’nden ve anne idi. Başarılı annelerden;  Nesligül Hasdemir’e Prof. Dr. Ali Kaya tarafından diploması verilirken, Nejla Demir diplomasını Dekan Yardımcısı Doç. Ayşe Yüce'den, Sunay Özdemir ise Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Metin Şen'den aldı.

Daha sonra fakülte öğretim elemanları tarafından diğer mezunlara belgeleri takdim edildi.

Törenin sonunda öğrenciler, 10. Yıl Marşı eşliğinde keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini yaşadı.

• 2017-06-14 09:58:44