Genç İletişimcilerin Mezuniyet Sevinci

İletişim Fakültesi 8. dönem mezunları, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle meslek hayatlarına uğurlandı. 13 Haziran Salı günü gerçekleşen törene; İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Senem Duruel Erkılıç, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Taylan, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Gürhan Topçu, Gazetecilik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Berna Arslan, fakültenin öğretim üyeleri, idari personeli ile öğrencileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, İletişim Fakültesi tarafından hazırlanan ‘Mersin Üniversitesi Tanıtım Filmi’nin izletilmesiyle devam etti.

Törende bir konuşma yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Duruel Erkılıç öğrencilere seslenerek “Üniversiteye başladığınız ilk günle, hedeflerinizin belirginlik kazandığı bugün arasında çok farklılık var. Burada geçirdiğiniz süre boyunca kendinizi akademik olarak geliştirdiniz, bilgi ve becerilerinizi arttırdınız, entelektüel bir birikim oluşturdunuz. Bildiğiniz gibi, toplumları ileri götürenler bir şey olanlar değil, bir şey yapanlardır. Sizler burada; bir şey yapmak, bir şey üretmek konusunda donanım kazandınız. Bunları gerçekleştirmenizde sizlere emek veren herkese teşekkür ediyor, sizi kutluyorum” şeklinde konuştu.

İletişim Fakültesi öğrenci temsilcisi Sinem İspir ise konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Bir iletişimci, her zaman dinamik ve meraklı olmalıdır. Biz iletişimciler, hangi alanda çalışırsak çalışalım bilgiyi topluma en yalın ve doğru haliyle sunmak temel sorumluluğumuz olacak. Üniversite yaşamımız boyunca bize emek veren hocalarımıza ve her zaman yanımızda olan ailelerimize teşekkür ederim.”

Konuşmaların ardından, fakültelerinde dereceye giren öğrenciler Burcu Güler ve Ayyüce Yılmaz’a Dekan Prof. Erkılıç tarafından belge ve ödülleri takdim edildi. Törenin sonunda İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ile Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerine, hocaları tarafından temsili diplomaları verildi.

• 2017-06-13 14:33:37