Uluslararası Mimari Araştırma Projesine Üniversitemizden Katkı

İngiltere’den Bath Üniversitesi’nin öncülüğünde yürütülecek olan ve Üniversitemizin proje ortağı olarak yer aldığı “Sert İklim Koşulları için Konaklama Birimi Tasarımı” konulu uluslararası araştırma projesi hayata geçiyor.

“Sert İklim Koşulları için Konaklama Birimi Tasarımı Projesi”, İngiltere’de Fen Bilimleri alanında araştırma kaynağı sağlayan başlıca resmi kurum olan EPSRC (Engineering and Physical Sciences Research Council) tarafından 1,5 Milyon Sterlin (6,8 Milyon TRY) hibe ile destekleniyor. Mimarlık, mühendislik, antropoloji gibi farklı disiplinlerden gelen araştırmacıların oluşturduğu proje ekibinin içerisinde Mersin Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Esra Şahin Burat araştırmacı olarak yer alıyor.

3 yıl sürecek olan projenin hedefi, zorlu iklim koşullarında konforlu yaşam koşulları sağlayacak, düşük maliyetli ve kolay inşa edilebilir geçici konaklama modelleri tasarlamak ve bunların prototiplerini üretmek. Afet ve savaş gibi nedenlerle evsiz kalan veya zorunlu göçe maruz kalan topluluklar için hem iklimsel hem de sosyal gereksinimlere cevap verebilen sağlıklı yaşam birimleri üretmeyi amaçlayan proje ile 20 adet barınak tasarımı üretilecek. Projenin nihai ürünü olacak geçici konaklama biriminin Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komisyonu gibi yardım kuruluşları tarafından kullanılması hedefleniyor. Ayrıca seçilen tasarımın bir uygulamasının Mersin Üniversitesi’nde yapılması planlanıyor.

• 2017-06-16 11:41:37