Teknik Bilimler ve Tarsus M Y O Mezunları Geleceğe Uğurlandı

Teknik Bilimler ile Tarsus Meslek Yüksekokulu (MYO) 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi mezuniyet töreni coşkuyla kutlandı. 8 Haziran Perşembe günü Çiftlikköy Kampüsü Amfi Tiyatro’da düzenlenen törenle, yüzlerce öğrenci geleceğe uğurlandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene; Rektör Danışmanı ve Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Yaşar, Tarsus MYO Müdürü Doç. Dr. Utku Bağcı, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. B. Barış Buldum, MESİAD Başkanı Mehmet Deniz ile yönetim kurulu üyeleri, öğretim elemanları, aileler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Yaşar, 10’uncu dönem mezunlarını vermenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade ederek öğrencilere şöyle hitap etti: “Bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemi kapanıyor ve ondan aldığınız güçle yeni bir dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Yaşamdan, zorluklardan ve çok çalışmaktan korkmayın. İyi ve başarılı bir insan olmak ayrıcalıktır ve çaba ister. Bunun için uğraşın. Göreceksiniz ki kazanan hep siz olacaksınız. Bizler öğrencilerimizin toplumun değerlerine ve kültürüne sahip çıkan uygar insanlar olarak yollarına devam etmelerini arzuluyoruz. Yolunuz aydınlık ve açık olsun.”

MESİAD Başkanı Mehmet Deniz ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Derneğimiz ve Mersin Üniversitesi arasında 12 yıl önce ‘Proje Pazarı’ isimli protokolü imzaladık. Bu protokolle; öğrencilerin kendi aralarında oluşturdukları projeleri değerlendirip, ödüllendirmeye başladık. Meslek Yüksek Okullarını seçen öğrencilerin bu vesile ile yanlarında olmaya çalışıyoruz. Teknolojinin iş gücünün yerini aldığı çağdayız. Size en büyük tavsiyem; kendinizi geliştirin çağı yakalayın. Bireysel gelişiminizi önemseyin, hayatı ciddiye alın ve asla pes etmeyin.”

Teknik Bilimler MYO mezun öğrencileri adına bir konuşma gerçekleştiren Emre Gürel; “Hayatın getireceklerini öngöremediğimiz bir dönemde yaptığımız meslek seçimiyle üniversiteye başladık. Zamanla düşüncelerimiz olgunlaşmaya başladı ve sorularımızın cevapları yerlerine oturdu. Sorumluluklarını göz ardı etmeyen ülkemiz ve milletimiz için faydalı işler yapan ve en önemlisi gelecek nesillere örnek teşkil eden bireyler olacağımıza söz veriyoruz. Ailelerimize, okulumuzun öğretim elemanları ve idari personeline bu zorlu süreçte bize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Tarsus MYO mezun öğrencileri adına konuşan Çağrı Şahin ise “Yaşamımızın en güzel günlerini aslında üniversite çatısı altında geçirdik. Artık vizesi, finali, mazereti olmayan bir hayata adım atmak üzereyiz. Yaşama dair umudumuz hiçbir zorlukta tükenmeyecek. Sol yanımızda taşıdığımız vicdan yolumuzu aydınlatacak. Başta ailelerimiz ve öğretim elemanları olmak üzere; eğitim hayatımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından tören; Teknik Bilimler MYO ve Tarsus MYO'dan birinci ikinci ve üçüncü olarak mezun olan öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Hemen akabinde ise “2017 AR-GE Proje Pazarı” etkinliğinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Mezuniyet töreni, öğrencilere diplomalarının verilmesi ve 10’uncu Yıl Marşı eşliğinde keplerin atılmasıyla sona erdi.

• 2017-06-09 10:36:35