2014 Mersin Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (MEÜYÖS)

For English Please Click Here

Üniversitemizde öğrenim görmek isteyen Yabancı Uyruklu Öğrenciler için Mersin Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (MEÜYÖS ) yapılacaktır.

Sınav Tarihi: 31 Mayıs 2014

Sınav Saati: 09:30

Sınav Yeri: Mersin Üniversitesi Yenişehir Kampüsü Eğitim Fakültesi Binası

Sınav Başvurusunun Yapılması ve Sınav Ücretinin Yatırılması

1.Sınava katılmak isteyen aday öğrenciler 03 Mart–16 Mayıs 2014 tarihleri arasında oibs.mersin.edu.tr adresinden sınav başvurularını yapabilir.

2.Sınav başvurusu için, oibs.mersin.edu.tr adresine giriş yaptıktan sonra KAYDOL düğmesine basın. Ekrana gelen Aday Öğrenci Kayıt panelinde bulunan bilgilerinizi eksiksiz ve doğru olarak doldurun. Girilecek bilgilerdeki yanlışlıklardan doğacak sonuçların bütün sorumluluğu adaya aittir. Bilgilerinizin doğruluğunu kontrol edip Kaydet düğmesine basın. Ön Kayıt işleminiz tamamlanınca ekranda Kullanıcı Adınız ve sisteme giriş Şifreniz belirir. Bu şifre ayrıca belirttiğiniz e-posta adresinize gönderilir.

3.Herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesine gidip IBAN: TR510001000207351341225010 nolu hesaba Kullanıcı Adınızı da belirtmek suretiyle 50 TL sınav ücretinizi yatırın. oibs.mersin.edu.tr adresine girerek Sisteme Giriş panelinden Kullanıcı Adınız ve Şifreniz ile Giriş yapın. Resim Yükle düğmesine basarak yeni çekilmiş bir resminizi yükleyin. MEÜYÖS ile ilgili bilgileri okuyup Okudum kutucuğunu (Check Box) işaretleyin. Kaydet düğmesine basın ve Sınav Başvurunuzu tamamlayın.

4.Bankanın masraf olarak alacağı ücreti sınav ücretinin dışında hesaplayın. Sınav ücretini 16 Mayıs 2014 tarihine kadar yatırmayan adayın başvurusu kabul edilmeyecektir.

5.Başvuru bilgilerinin doğru olarak girilmesi önemli olup tüm sorumluluk başvuru sahibine aittir. Bilgilerin pasaport bilgileriyle aynı olması gerekmektedir. Başvuru ile ilgili sorun yaşamanız durumunda lütfen sorununuzu ertuldere@gmail.com e-posta adresine gönderiniz.

6. 21 Mayıs 2014 tarihinden sonra oibs.mersin.edu.tr adresinden sisteme giriş yaptıktan sonra "Başvuru ve Tercihler" menüsünde "Yazdır" butonuna basarak Sınav Giriş Belgesi çıktısını alın.

Sınav İle İlgili Bilgiler

1.Sınav 31 Mayıs 2014 tarihinde Mersin Üniversitesi Yenişehir Kampüsü Eğitim Fakültesinde yapılacaktır. Sınav saat 09:30'da yapılacak olup adayların 1 saat öncesinden sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Adaylar sınav salonuna kimlik kontrolleri yapılarak saat 09:00 itibariyle alınmaya başlanacak olup sınavın başlama saatinden itibaren ilk yarım saatten sonra gelenlerin mazeretleri kabul edilmeyecek ve hiçbir şekilde sınav salonuna alınmaları söz konusu olmayacaktır.

2.Adayların sınav günü yanlarında Sınav Giriş Belgesini, Pasaportlarını, kurşun kalem ve silgi bulundurmaları gerekmektedir. Adayların yanlarında hiçbir alet, cihaz, araç veya gereç bulundurmamaları gerekir. Adaylar, cep telefonu ile sınav binasına alınmayacaklarından sınava cep telefonu ile gelmemeleri önemle rica olunur.

3.MEÜYÖS Temel Öğrenme Becerileri Testi ve Türkçe Testinden oluşmaktadır. Temel Öğrenme Becerileri Testi 80 sorudan oluşmaktadır ve sorular Türkçe ve İngilizce dillerinde hazırlanıp uygulanacaktır. Türkçe testi 60 sorudan oluşmaktadır ve adayların Türkçe yazılmış ifadeleri anlama güçlerini ölçme amacını gütmektedir. Sınav süresi 150 dk.'dır.

4.Soru Kitapçığındaki bütün sorular "çoktan seçmeli" tipte sorulardır. Her soru için beş farklı seçenek verilmiş olup bunlardan yalnızca biri sorunun doğru cevabıdır. Cevap Kağıdında, bir soru için birden fazla seçenek işaretlenmişse veya bir seçenek için ayrılan yer gelişigüzel işaretlenmişse o soru için verilen cevap yanlış sayılacaktır.

5.Cevapların "Cevap Kağıdına" işaretlenmiş olması gerekir. Soru Kitapçığına işaretlenen cevaplar geçersiz sayılacaktır.

6.Sınav süresince adayların, konuşmaları, kopya çekmeleri ve kopya vermeleri sınav kurallarına aykırıdır. Böyle davrandığı herhangi bir yolla saptanan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

7.Sınav sonunda her aday, kullandığı soru kitapçığını ve cevap kağıdını salon görevlilerine kurallara uygun olarak teslim edecektir. Sınav kurallarına uymadıkları veya sınav sonunda gerekli belgeleri teslim etmedikleri için sınavları geçersiz sayılan adayların cevap kağıdı değerlendirmeye alınmayacak ve bu adaylar için Sınav Sonuç Belgesi düzenlenmeyecektir.

Kontenjanlar

Kontenjanlar için tıklayınız.

Not: Kontenjanlar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından henüz onaylanmamıştır.

Esaslar

Mersin Üniversitesi Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Esaslar

MEÜYÖS Başvuru, Sınav, Yerleştirme ve Kayıt Tarihleri

Yedek Yerleşenlerin Kayıtları

25 Ağustos 2014

26 Ağustos 2014

Sorularınız için ertuldere@gmail.com adresine e-posta atabilirsiniz.

İçerik-İletişim : Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı - (3925)
Okunma Sayısı : 8960
Güncelleme Tarihi : 2014-03-03 10:26:05