C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi

Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi tarafından "C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi" düzenlenecek. Eğitim hafta içi 04 Mart-22 Nisan 2013 ya da isteğe bağlı olarak hafta sonu 09 Mart-30 Haziran 2013 tarihlerinde Tarsus'ta verilecek.

Eğitime diplomasında mühendis ibaresi olanlar ile mimarlar, teknik öğretmenler, üniversitelerin Fen veya Fen-Edebiyat Fakülteleri'nin fizik veya kimya bölümleri veya iş sağlığı ve güvenliği programı mezunları katılabilmektedir.

Eğitim, 90 saat uzaktan eğitim, 90 saati yüz yüze olmak üzere 180  saat süreli  (+40 saat staj) olacak. Eğitim, Pazar hariç 15.00-21.00 saatleri arasında ya da isteğe bağlı olarak hafta sonu (Cumartesi + Pazar) 13.00-19.00 saatleri arasında verilecektir.

Eğitim programını başarıyla tamamlayan adaylara Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından katılım belgesi verilecek. Adaylar alacakları katılım belgesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın (ÇSGB) düzenlediği “İş Güvenliği Uzmanlığı Sertifika Sınavı”na girerek sertifika alabilecekler.

İş Güvenliği Uzmanlığı Sertifikası'na sahip olan ilgili lisans mezunları, kamu ve özel sektörde İş Güvenliği Uzmanı olarak istihdam edilmektedir. Son yapılan yasal düzenlemeler ile İşletmelere İş Güvenliği Uzmanı çalıştırılması zorunluluğu getirilmiştir.

Eğitimler; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yetkili kıldığı Tarsus Teknik Eğitim Fakültesinde, İmalat Mühendisliği, Halk Sağlığı(Tıp Fakültesi), Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Hukuk alanında çalışmakta olup ÇSGB.ca Eğitici Belgesine sahip olan üniversitemiz öğretim üyelerince verilecek.

Eğitimin ücreti hafta içi KDV dahil 2.000,00 TL, hafta sonu KDV dahil 2.200,00 TL olacak ve Mersin Üniversitesi personeli ve mezunlarına da yüzde 10 indirim yapılacak.

Kursa kayıt:

1)  20 Şubat 2013 tarihine kadar  Çiftlikköy Kampüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlık Zemin katı altında bulunan Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne gelerek aşağıdaki evraklarla başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular bir sonraki eğitim programına dahil edilecektir.

Ayrıntılı Bilgi : Tel: 0 324 361 00 93

2)  Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi bünyesinde yer alan İş Güvenliği Eğitim Programları Müdürlüğüne yapılabilmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular bir sonraki eğitim programına dahil edilecektir.

Ayrıntılı Bilgi : Tel: 0 324 627 48 04 Faks 0 324 627 48 05

Doç.Dr.Uğur EŞME 0 535 303 70 70

1) Diplomalarının aslı gibidir onaylı fotokopisi (Noterden ya da üniversite onaylı)

2) Nüfus cüzdanı fotokopisi